بک گراند محتوای انواع ویزای شنگن

انواع ویزای شنگن را بشناسید! – سلوی سیر

انواع ویزای شنگن به هراه توضیحات

هر ویزای شنگن که توسط کشورهای عضو شنگن صادر میشود،به دارنده ویزا اجازه میدهد تا در محدوده ی کشورهای شنگن به صورت آزادانه رفت و آمد کند.اما این ویزا یک سری محدودیت ها نیز دارد.ما در این مطلب قصد داریم تا به معرفی انواع ویزای شنگن بپردازیم.با توجه به نوع ویزا که توسط سفارت / کنسولگری خاص هر کشور شنگن صادر می شود، محدودیت های مختلفی وجود دارد که به ویزای خاص مطابق با ماهیت مسافرت و سایر شرایط مربوطه اعمال می شود.

ویزای شنگن یکنواخت یا متحدالشکل (Uniform Schengen Visas (USV))

ویزای شنگن یکنواخت یا متحدالشکل اولین مورد از انواع ویزای شنگن است که شامل یک اجازه ورود یا ویزا از سمت یکی از کشورهای منطقه شنگن است که به دارنده ویزا اجازه میدهد در محدوده شنگن به مدت ۹۰ روز تردد کند.

کشورهای منطقه شنگن

لیست کشورهای منطقه شنگن

  • اتریش
  • بلژیک
  • جمهوری چک
  • دانمارک
  • استونی
  • فنلاند
  • فرانسه
  • آلمان
  • یونان
  • لتونی
  • لیتوانی
  • لوکزامبورگ
  • مالت
  • هلند
  • نروژ
  • لهستان
  • مجارستان
  • ایسلند
  • پرتغال
  • اسلواکی
  • اسلوونی
  • اسپانیا
  • سوئد
  • سوئیس
  • لیختن‌اشتاین
  • ایتالیا

ویزای نوع “A” : این نوع از ویزا به دارندگان ویزا این امکان را می دهد تا به قصد ترانزیت یعنی توقف در فرودگاه یکی از کشورهای منطقه شنگن وارد فرودگاه آن کشور شده و ضمن توقف در فرودگاه به مقصد مورد نظر خود پرواز کنند.

دارندگان این نوع ویزا بایستی توجه داشته باشند که امکان خروج از محدوده ی فرودگاهی و وارد شدن به خاک این کشور را ندارند و صرفا می توانند جهت تعویض پرواز خود به مقصد نهایی از آن استفاده کنند. در واقع این حالت برای زمانی است که افراد می خواهند بین دو کشور که عضو شنگن نیستند سفر کنند اما مجبورند تا توقفی در یکی از کشورهای عضو شنگن جهت تعویض پرواز خود انجام دهند بنابراین این نوع ویزا را درخواست می دهند.

ویزای نوع “C” : این ویزا نیز نوعی ویزای کوتاه مدت است که به دارندگان آن این اجازه را میدهد که برای مدت معلومی و در صورت تایید درخواست در یک کشور عضو شنگن اقامت داشته باشند. این نوع ویزا نیز سه حالت مختلف را شامل می شود.

انواع ویزای نوع "C"

یکبار ورود ( Single Entry ) : این بدان معناست که چنانچه شما یکبار وارد محدوده کشور عضو شنگن شدید و آن را ترک کردید دیگر قادر به بازگشت نخواهید بود حتی اگر از مدت زمان ویزای شما زمانی مانده باشد. فقط یکبار حق ورود و خروج دارید.

دوبار ورود ( Double Entry ) : حالت دوم بدین معناست که شما می توانید یکبار، کشور عضو شنگنی را که ویزای آن را دریافت کردید ترک کنید و مجددا در محدوده زمانی که ویزای شما دارای اعتبار است می توانید به محدوده ی کشور عضو شنگن برای بار دوم وارد شوید و در این حالت اگر برای بار دوم محدوده مذکور را ترک کردید قادر نیستید برای بار سوم به آن وارد شوید حتی اگر زمان ویزای شما تمام نشده باشد.

تعدد ورود (Multiple Entry ): در این حالت محدودیتی برای ورود و خروج به کشور عضو شنگن که ویزای آن را دریافت کردید وجود ندارد و می توانید تا ۹۰ روز و در یک محدوده زمانی شش ماهه در کشورهای محدوده شنگن اقامت داشته باشید و محدوده زمانی شش ماهه شما دقیقا از اولین ورود شما به یکی از کشورهای عضو شنگن شروع خواهد شد.

ویزاهای محدود شده (Limited territorial validity visas (LTV))

این نوع از ویزا که یکی دیگر از انواع ویزای شنگن است ، در مواقع خاصی که مسائل اخلاقی مانند مسائل انسانی و یا در راستای تحقق برخی قواعد بین المللی که ویزای USV که پیش تر در مورد آن صحبت شد، قادر به پاسخگویی نباشد، صادر می شود.

دارندگان این نوع ویزا بجز در کشور مبدا و مقصد معین شده عضو شنگن، حق هیچگونه بازدید، توقف و یا ترانزیت در دیگر کشورهای عضو را ندارند. این نوع ویزا برای افرادی که مدارک سفر رسمی و تایید شده ای جهت سفر به محدوده شنگن ندارند و در شرایط اضطراری برای ورود هستند صادر می شود.

ویزاهای ملی (National visas) :

نوع D : ,ویزای نوع D به کسانی تعلق می گیرد که در حال درس خواندن یا کار کردن هستند و در واقع نیازمند این هستند که برای مدت پایداری به فعالیت های خود در آن کشور ادامه دهند.

ویزای نوع D می تواند از نوع یکبار ورود باشد بدین مفهوم که فرد متقاضی پس از اخذ ویزا، می تواند برای مدت معلوم که لازمه ی انجام تحصیلات و یا اشتغالش می باشد، در کشوری که ویزای آن را اخذ نموده اقامت داشته باشد و تنها زمانی که کارهایش انجام شد کشور مربوطه را به قصد کشور مبدا ( کشور خودش) ترک کند. در این حالت فرد اگر کشور مقصد را فقط یکبار ترک کند دیگر قادر نخواهد بود مجدد به آن بازگردد.

ضمنا این ویزا می تواند با امکان ورود و خروج چندگانه نیز صادر شود که لازم است شرایطی را احراز کند، این معیارها شامل موارد زیر هستند:

برای دانشجویانی که برنامه ی تحصیلی آنها در مدت زمان حداکثر یکساله به پایان میرسد.

برای دانشجویانی که مدت زمان تحصیل آنها بیشتر از یکسال خواهد بود و در واقع برای دوره های کامل آموزشی ثبت نام کرده اند، این امکان وجود دارد که ویزای یکساله با قابلیت چند بار ورود و خروج را دریافت کنند که البته می توانند ویزا را هر سال تا پایان دوران تحصیلی شان تمدید کنند.

افرادی که دارای شغل مرتبط با مسایل آموزشی هستند بعنوان مثال در موسسات و یا مراکز تحقیقاتی سطح بالا در هر کشور عضو شینگن مشغول فعالیت هستند. ضمن اینکه این ویزا برای خود فرد و کلیه اعضای خانواده که به آن فرد نزدیک باشند ، صادر می شود.

برای افرادی که بصورت حرفه ای به کشورهای محدوده شینگن سفر می کنند با هدف اشتراک گذاری تجربیات شان مانند ورزشکاران، هنرمندان.

برای مواقع اضطراری بخصوص در مورد موضوعات پزشکی و در شرایطی که فرد قادر به ترک کردن محدوده ی شنگن در زمان تعیین شده نباشد.

امیدواریم که با انواع ویزای شنگن آشنا شده باشید.

موفق باشید.

منبع : ویزاتک

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
احساس رایگان برای کمک!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *